Wij willen helpen de oude, kleurrijke akkerflora weer op de kaart zetten. Op de drankenkaart om precies te zijn. We gaan thee maken van kruiden en bloemen die we inzaaien langs akkers en weilanden. Hiervoor gaan we de samenwerking aan met de boeren van Salland.


Die thee drogen en verwerken we op het erf van Groei- en Zorgboerderij De Stamhoeve in Raalte. Dit wordt gedaan door mensen met een zorgvraag en mensen met anderszins afstand tot de arbeidsmarkt. 

De kruiden- en bloemenstroken zullen niet alleen het landschap verfraaien, maar ook een impuls geven aan de biodiversiteit. Zo creëren we een gezonde Sallandse Akkerrandthee, ontstaan door hernieuwde verbindingen met boeren en met een kleurrijk cultuurlandschap én meer biodiversiteit als gevolg.

Wie denkt: "Dat wil ik wel eens proeven", moeten we vragen nog even geduld te hebben. Op dit moment zijn we druk doende het idee verder uit te werken. Dat betekent onder andere praten met boeren, onze kennis vergroten van kruidenteelt en de productie van kruidenthee, machines uitzoeken, verbouwingen plannen en vooral ook fondsen werven om onze plannen te kunnen financieren.

 

Daarnaast denken we na over verpakking, prijs, verkoopkanalen en alle andere vraagstukken om onze thee straks een verkoopsucces te maken.

Onder het motto 'Biodiversithee, wie denkt er mee?' kunnen wij nog wel wat hulp gebruiken om het plan levensvatbaar te maken. Denk daarbij aan de volgende onderwerpen:

  • In de markt zetten van de thee (winkels/horeca/marketingkennis)

  • Productontwikkeling (productie/verpakking)

  • Financiering (fondsen werving/subsidies/.........)

Denk je ons te kunnen helpen met het realiseren van onze plannen, neem dan contact op met Sylvia Willemsen (06-20435058) of Erwin Hartong (06-24341206).

Onze eerste eigen theemix 'Op je akkertje', rustgevende Sallandse akkerrandthee.

Je akker komt tot bloei met De Stamhoeve!

Biodiversithee

SKJ-logo-fc-2-2.jpg
logo boer en zorg.png
Kleinschalige-Zorg-Salland-300x221.png
logo_lz.gif

© 2018 door Erwin Hartong. Proudly created with Wix.com