top of page

Even voorstellen

Wij zijn Erwin Hartong en Sylvia Willemsen en wonen en werken met liefde en passie op De Stamhoeve. Samen met deelnemers en vrijwilligers bouwen we aan een groene en inspirerende plek vol overvloed voor mens en natuur.

Over Sylvia
Jaren geleden kreeg ik een droom, waarin ik voor me zag dat ik een plek creëerde waar mensen met een zorgvraag kwamen en waar ze echt gezien werden in hun waarde. Zo wil ik alle mensen zien, maar mijn aandacht ging uit naar mensen die niet als vanzelfsprekend al meedoen vanwege hun 'beperking'. Ik wilde en wil juist uitgaan van hun mogelijkheden.

 

Ik besloot de droom te volgen en ging op zoek naar een plek om hem op te bouwen. Dat was en is een waar avontuur, soms met hobbels, maar ook met vele verrassingen en prachtige ontmoetingen. Ik voel me een rijk mens, op deze plek, samen met Erwin, Daniël, al onze dieren en de mensen die komen.

Moeder van Daniël

Vrouw van Erwin

Kruidenvrouw

Mensen-mens

Altijd vol plannen

Invoelend

Speels

Creatief

Kok

Dromer

Dierenliefhebster

Verbonden met de natuur

IMG_0926_edited.png

Over Erwin

Als kind al stopte ik briefjes bij de buren in de brievenbus met de vraag: “Houdt u ook zo van de natuur”? Ik wilde bioloog worden en droomde van wonen op een boerderij. Via een flinke omweg leerde ik in 2014 Sylvia kennen. Ik was onder de indruk van haar en van haar droom en volgde haar daarin.

 

Voor mij is het werken en wonen op De Stamhoeve een geweldige mogelijkheid om in de natuur te zijn, met fantastische mensen te werken én te bouwen aan ons eigen paradijsje. Ook bouwen we aan een mooiere wereld, waar de natuur een wezenlijk onderdeel van is. Die krijgt op ons terrein zo veel mogelijk de ruimte. Dat doen we samen met al die mooie mensen die graag mee doen. Daar wordt mijn hart blij van!

20190803_160458_edited.png

Doener/bouwer

Creatief

Milieubewust

Vader van Evy en Tijn

Man van Sylvia

Denker

Leraar

Aards

Vol humor

Praktisch

Plannenmaker

Dierenliefhebber

Groot kind

Over de plek

Gebouwd in 1880 heeft de boerderij verschillende functies gehad, van jachthuis tot melkvee boerderij. In 2010 kocht Sylvia de boerderij om er een droomplek voor mensen met een beperking van te maken. Inmiddels is De Stamhoeve een waar paradijs voor mens, dier en natuur. Je vindt er een boomgaard met appels, peren, pruimen en divers kleinfruit. Daarnaast zijn er perken met verschillende kruiden, die zeer in de smaak vallen bij bijen, vlinders en andere insecten. Deze kruiden hebben wij zelf gekweekt in onze kwekerij met theeterras.

's Zomers wemelt het in de kikkerpoel van het leven en het hele jaar door kun je bijna overal op het terrein onze kudde paarden tegenkomen. Het paddock paradise is hun domein. Houd je meer van wat kleinere dieren? Ga dan eens kijken of de kippen een eitje hebben gelegd of ga lekker de konijnen knuffelen.

IMG_2115_edited.png
bottom of page