top of page

Over ons

Wij zijn Erwin Hartong en Sylvia Willemsen en wonen en werken met liefde en passie op De Stamhoeve. Samen met deelnemers en vrijwilligers bouwen we aan een groene en inspirerende plek vol overvloed voor mens en natuur.

Over Sylvia
Jaren geleden kreeg ik een droom, waarin ik voor me zag dat ik een plek creëerde waar mensen met een zorgvraag kwamen en waar ze echt gezien werden in hun waarde. Zo wil ik alle mensen zien, maar mijn aandacht ging uit naar mensen die niet als vanzelfsprekend al meedoen vanwege hun 'beperking'. Ik wilde en wil juist uitgaan van hun mogelijkheden. Ik besloot de droom te volgen en ging op zoek naar een plek om hem op te bouwen. Dat was en is een waar avontuur, soms met hobbels, maar ook met vele verrassingen en prachtige ontmoetingen. Ik voel me een rijk mens, op deze plek, samen met Erwin, Daniël, al onze dieren en de mensen die komen.

20170828_095817-1_edited.jpg

Moeder van Daniël

Vrouw van Erwin

Kruidenvrouw

Mensen-mens

Altijd vol plannen

Invoelend

Speels

Creatief

Kok

Dromer

Dierenliefhebster

Verbonden met de natuur

Over Erwin

Als kind al stopte ik briefjes bij de buren in de brievenbus met de vraag: “Houdt u ook zo van de natuur”? Ik wilde bioloog worden en droomde van wonen op een boerderij. Ergens in mijn loopbaan ontdekte ik dat ik liever boswachter wilde worden, dan veel geld verdienen. Vanuit mijn passie om jongeren iets te leren werd ik uiteindelijk leraar. Als economie leraar wilde ik het 'andere verhaal' vertellen en de jongeren leren dat we de aarde uitputten, als we zo doorgaan. Dat we anders leren consumeren en kritisch moeten kijken naar het economisch systeem. 

Toen ik Sylvia tegenkwam, werd ik geraakt door haar, maar ook door haar werk. Voor mij is het een geweldige mogelijkheid om in de natuur te zijn, met fantastische mensen te werken én te bouwen aan onze eigen boerderij. Maar ook bouwen aan een mooiere wereld, waar de natuur een wezenlijk onderdeel van is. Die krijgt op ons terrein zo veel mogelijk de ruimte. Dat doen we samen met al die mooie mensen die graag mee doen. Daar wordt mijn hart blij van!

Doener/bouwer

Creatief

Milieubewust

Man van Sylvia

Vader van Evy en Tijn

Denker

Leraar

Aards

Vol humor

Praktisch

Plannenmaker

Dierenliefhebber

Groot kind

20190803_160458.jpg

Onze boerderij staat op een perceel van ruim een hectare. We hebben 2 paarden, 2 honden, 5 kippen, een haan en 2 konijnen.

 

De boerderij ligt aan de weg van Raalte naar Wijhe en is goed bereikbaar met auto, fiets en buurtbus.

 

We zien je graag!

Erwin en Sylvia

Je komt tot bloei op de Stamhoeve!

bottom of page