top of page

Over ons

Groei- en Zorgboerderij De Stamhoeve is in 2010 ontstaan vanuit liefde voor mensen én met passie voor een inclusieve samenleving. Sylvia Willemsen droomde van een menselijke plek, waar eigen kracht en zelfregie centraal staan. Waar mensen met bijvoorbeeld een verstandelijke of meervoudige beperking, PTSS, depressie, ADHD of ASS worden gezien in hun waarde. Samen met Erwin Hartong bouwt ze aan deze droom.
 

Wat ons kenmerkt?
Authenticiteit, flexibiliteit, het vermogen om de potentie van de ander te zien, gedegen kennis en achtergrond, humor, betrokkenheid, lekker eten én goede koffie!

Een mens is zoveel meer dan zijn zorgvraag

 

De begeleiding op De Stamhoeve is erop gericht om ieder mens te bekrachtigen en zijn/haar waarde zichtbaar te maken.

 

Mensen kunnen om uiteenlopende redenen tijdelijk of blijvend geen reguliere werkplek vinden. Dat is jammer, want ze hebben wel iets te bieden. Op de Stamhoeve is het uitgangspunt dat iedereen van waarde is en dat iedereen de mogelijkheid heeft om zijn/haar waarde verder te ontwikkelen. Vanuit die visie worden met elke deelnemer en logé persoonlijke doelen vastgesteld en de weg om die te bereiken. Samen kijken we wat er nodig is en hoe ieder in zijn kracht kan komen.

IMG-20190627-WA0002.jpg
In de natuur én middenin de samenleving

 

Wij zijn erg blij met de mooie locatie van De Stamhoeve. De boerderij ligt aan de doorgaande weg van Raalte naar Wijhe. Aan de achterkant ligt de boerderij helemaal vrij, met prachtige vergezichten. Aan de voorkant kijk je uit op weilanden en op de Wijheseweg, waaraan de boerderij gelegen is. 

De locatie is goed bereikbaar met fiets, buurtbus of auto. De NS stations van Wijhe en Raalte zijn in de buurt.

Het totale perceel bedraagt 1,25 hectare. Precies groot genoeg om de verschillende facetten van De Stamhoeve onder te brengen. Met ruimte voor alle bewoners, medewerkers, gasten en dieren.


Het terrein is grotendeels bestraat, waardoor het goed toegankelijk is voor mensen in rolstoel.

Je komt tot bloei op De Stamhoeve!

bottom of page