Nieuwsbrief

Wil je regelmatig op de hoogte gehouden worden van alle ontwikkelingen/initiatieven?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief:

 

  • Nieuwsbrief:

  • * verplicht in te vullen

← Overzicht

VAN START!

Voor je ligt de 3e nieuwsbrief van De Stamhoeve. In de vorige nieuwsbrieven gaven we aan volgend jaar te gaan verbouwen en dán zou

De Stamhoeve starten. 

Niets is echter minder waar. Vanwege ons enthousiasme én de mogelijkheden die we inmiddels zien op het terrein, zoals het nu al is, hebben we besloten ( heel klein) te beginnen. 

Dat betekent dat we na de zomer van start willen gaan met werken in het kader van dagbesteding voor drie personen. De bedoeling is om te starten met 2 dagen en dit uit te breiden naar de 4,5 dag. 

Voor deze drie personen is het een prachtige kans om vanaf het begin betrokken te zijn bij ons project. Door het kleinschalige is er veel mogelijk en kunnen we uitgaan van eenieders talent en passie.    

De aktiviteiten zullen plaatsvinden in de tuin/onderhoud van het terrein en in de keuken.

Dit laatste verheugt mij, omdat ik niet alleen z-verpleegkundige ben, maar ook kok. De pure, biologische, creatieve keuken heeft mijn hart.

We zullen starten met het maken van Specialiteiten van De Stamhoeve, zoals tapenades, pesto's, soepen. Afhankelijk van interesses en mogelijkheden van de medewerkers kan dit uitgebreid worden met het bakken van taarten, het maken van hapjes, het verzorgen en bezorgen van lunches etc.

Op het terrein is er veel werk te verrichten. Varieërend van maaien, vuurplek maken, onkruid uittrekken tot het verwijderen van heel veel prikkeldraad en palen.

Vanaf maart 2012 zal er gesloopt en gebouwd gaan worden. Wat natuurlijk een belevenis is om mee te maken. Waar mogelijk zijn we hier zoveel mogelijk bij betrokken.  

Momenteel leg ik contacten met collega-zorgaanbieders en zmlk-scholen om ons aanbod kenbaar te maken.
Ken jij iemand die graag zou komen werken op De Stamhoeve, in het kader van dagbesteding? Ik hoor graag van je.

Daarnaast hebben wij nu al één woonplek beschikbaar. Dit is een plek in ons eigen huis. Deze plek stellen wij beschikbaar aan iemand die ofwel tijdelijk woonruimte zoekt met pgb,  dit kan overigens ook een kind zijn, ofwel iemand die deze plek gebruikt om door te groeien naar ons nieuwe woonhuis. Logeren is ook mogelijk. In het weekend, of na je werkdag op de dagbesteding.

Wij zijn jullie graag van dienst!|
 

Prokkeldag

In tegenstelling tot eerdere berichten hebben wij, vanwege familie-omstandigheden besloten toch niet deel te nemen aan de landelijke prokkeldag.
Het spijt ons dat u zich wellicht verheugd had op het open huis. Mocht u belangstelling hebben om onze plek te bekijken, neem dan contact op, dan kijken we hoe dit vorm kan krijgen.

 

Rood voor rood

De Rood voor Rood aanvraag bij de gemeente is inmiddels "de deur uit". En de gemeente heeft al laten weten dat het er goed uitziet.
Er moeten nog een paar wijzigingen aangebracht worden en dan hopen we de overeenkomst, voor het slopen van de stallen en het bouwen van een huis, te kunnen tekenen. Dan zijn we er nog niet, dan moet de bestemmingsplanwijziging én de omgevingsvergunning nog verstrekt worden.

 

Netwerk

Mijn vraag in de laatste nieuwsbrief om je aan te sluiten bij ons netwerk heeft  verrassende en leuke reacties opgeleverd.
Voor nu ben ik vooral op zoek naar een vrijwilliger die samen met mij de dagbesteding wil begeleiden, twee dagen per week. 
Iemand die graag andere mensen helpt in hun kracht te komen en bij voorkeur affiniteit heeft met tuin en terreinonderhoud. 
 

 

Als afsluiting het begin van het  prachtige CREDO VOOR SUPPORT, een fantastisch pleidooi van een gehandicapt persoon.
Ik geef bewust alleen het begin, omdat dit al zo intens is. .....

 

EEN CREDO VOOR SUPPORT

Zie mijn handicap niet als een probleem.
Erken mijn handicap niet als een defect.
Jij bent het, die mij als afwijkend en hulpeloos ziet.
Probeer mij niet te repareren.
Je hebt er het recht niet toe, want ik ben niet kapot.

Ondersteun me... ik kan op mijn eigen manier bijdragen aan de samenleving.
Zie me niet als cliënt, ik ben je naaste medeburger.

Zie me als je buur.
Onthoudt, niemand staat op zichzelf.

 

Ik wens jullie een mooie zomer, samen!