Nieuwsbrief

Wil je regelmatig op de hoogte gehouden worden van alle ontwikkelingen/initiatieven?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief:

 

  • Nieuwsbrief:

  • * verplicht in te vullen

← Overzicht

KOM TOT BLOEI OP DE STAMHOEVE

KOM TOT BLOEI OP DE STAMHOEVE!

Zo luidt de slogan van De Stamhoeve.......

Maar hoe komen mensen tot bloei?
Onderzoek heeft uitgewezen dat een belangrijke factor om tot bloei te komen is het onderdeel zijn van een uitgebreid netwerk.
Ga maar eens na hoeveel mensen je ontmoet in een week. Collega's, huisgenoten, buren, mensen op de sportschool, vrienden, mede-koorgenoten etc. etc.
En dat doet je goed!
Datzelfde onderzoek liet zien dat mensen met een verstandelijke beperking veel kleinere netwerken hebben. En een groot deel van dit netwerk bestaat uit betaalde krachten: de groepsleider, de fysiotherapeut, psycholoog etc. 

Ik vind het belangrijk om met dit gegeven aan de slag te gaan. Oftewel, ik wil nu al een netwerk creëren  rondom De Stamhoeve. Zodat de bewoners die straks gaan komen daar al onderdeel van zijn. 

Eén van de manieren om dit voor elkaar te krijgen is om veel mensen te betrekken bij alle voorbereidingen. Want samen ergens mee bezig zijn, verbindt!
Samen bouwen aan een mooie plek! Zo wordt De Stamhoeve een plek van heel veel mensen. Een levende, bloeiende gemeenschap.

Vandaag dus in de nieuwsbrief de oproep om op de een of andere manier deel te nemen aan dat netwerk. 
Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden om aan te sluiten, dus kijk of er iets van jouw gading bij is.
 
 

AKTIVITEITENTEAM
 

Deze mensen gaan zich bezighouden met het organiseren van aktiviteiten op De Stamhoeve, met alles wat daar bij komt kijken. Ik heb zelf al bedacht dat we in juni mee gaan doen met de landelijke Prokkeldag, maar misschien ontstaan er nog wel veel meer goede ideeën.
Hou jij van organiseren en plannen maken? Heb je veel ideeën of ben je juist goed in de uitvoering hiervan? Sluit je aan! 

 

PROMOTIETEAM


Deze mensen gaan zich bezighouden met de promotie van De Stamhoeve. Zij bedenken een campagne die er voor zorgt dat De Stamhoeve 6 bewoners krijgt, maar ook vrijwilligers, begeleiding en gasten. Er is ruimte voor een tekstschrijver, fotograaf, creatieveling, reclameman/vrouw, computerhelden, maar ook mensen die de markt goed kennen. Voor eenieder die er voor wil zorgen, dat De Stamhoeve volgend jaar echt van start kan.

 

KLUSTEAM


Een ontzettend belangrijk team, dat gaat ondersteunen bij allerhande klussen. Dat kan zijn het bouwen van het kippenhok of wekelijks een dagdeel onderhoud op het terrein, maar ook het doen van hand- en spandiensten bij allerhande aktiviteiten.
Ben jij handig, hou je van klussen, vind je het leuk om onderhoudswerk te doen? Of vind je het leuk om te helpen bij aktiviteiten? Meld je aan!

 

BOUWTEAM


Het bouwteam gaat zich bezighouden met alles rondom de gebouwen en de inrichting er van. Hier is plek voor technische mensen die ideeën hebben over gebouwen, maar ook mensen die gevoel hebben voor inrichting. In het bouwteam zitten ook de bouwtechnisch tekenaar en de aannemer, maar ik vind het fijn als er meer input komt.
 


TUINTEAM


Voor mensen met groene vingers of mensen die ze graag willen krijgen. Dit team gaat zich deels bezighouden met tuinonderhoud, tuinaanleg, maar ook het bedenken en aanleggen van de moestuin en/of de natuurlijke speelplek. Daar waar nodig worden professionals ingeschakeld.

 

EN VERDER...


Kunnen jullie je nog aanmelden voor de landelijke vrijwilligersdag 18 maart.
Zoals al eerder vermeld tuinieren we van 10.00u tot 16.00u. Voor lekker eten en drinken wordt gezorgd.
Sluit je aan bij de gemeentesecretaris van Raalte, de schoolklas van de plaatselijke basisschool, de Stichting Natuur Anders en andere betrokkenen van De Stamhoeve en doe mee!

 

ALS JE EEN SCHIP WILT BOUWEN

BRENG DAN GEEN MENSEN

BIJ ELKAAR OM HOUT AAN TE SLEPEN

VERDEEL HET WERK NIET VOOR HEN

GEEF GEEN ORDERS

NEE, LEER HEN TE VERLANGEN

NAAR DE ONMETELIJKE UITGESTREKTHEID

VAN DE ZEE
 

ANTOINE DE SAINT-EXUPERY