Nieuwsbrief

Wil je regelmatig op de hoogte gehouden worden van alle ontwikkelingen/initiatieven?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief:

 

  • Nieuwsbrief:

  • * verplicht in te vullen

← Overzicht

KOM TOT BLOEI IN 2012!

Ik wens jou toe dat je in 2012 volledig tot bloei mag komen. 
En dat veel mensen daar weer van mogen genieten!

Wonen op De Stamhoeve

2012 Belooft voor De Stamhoeve een bijzonder jaar te worden.
Om te beginnen lijkt het er op dat er in maart gebouwd gaat worden. De rood voor rood-overeenkomst met de gemeente is inmiddels getekend. We moeten nog even afwachten of er bezwaren zijn tegen het nieuwe bestemmingsplan. Maar als dat niet zo is, dan gaan in maart de sloper én de aannemer beginnen. De bouwtekeningen en de bouwplanning liggen helemaal klaar. Het voorwerk is gedaan en ik ben erg tevreden met het resultaat. Nu nog even wachten en dan gaat het echt gebeuren. De aannemer gaat er drie maanden over doen en dat betekent dat rond de zomervakantie zes mensen het huis kunnen gaan betrekken.

Het wordt een ruim, gelijkvloers huis, met grote zit-slaapkamers.  Een prettig huis, met zoveel mogelijk natuurlijke materialen, zoals het hout aan de buitenkant en het groene dak van vetplantjes. Van de zes mensen die er gaan wonen kunnen twee mensen gebruik maken van een rolstoel. 

Wil je meer weten over wonen op de Stamhoeve, dan nodig ik je uit om contact op te nemen.
Ik vertel je graag meer over dit THUIS.

Contract met het zorgkantoor

Het zal niemand ontgaan zijn dat het financieel gezien spannende tijden zijn in de zorg. Hoewel de pgb's voor kleinschalig wonen niet gekort worden (maar zelfs 5 % omhoog gaan), blijkt dat er nog maar nauwelijks mensen zijn die nog een pgb aanvragen. Het vertrouwen in het pgb is heel klein geworden. Omdat ik vermoedde dat wij hier last van zouden krijgen, ben ik in gesprek gegaan met de inkoper van het zorgkantoor. Het zorgkantoor heeft ons een contract aangeboden voor een nieuwe financieringsvorm! De Stamhoeve mag pilotproject zijn. Door dit contract zijn de mensen die bij ons willen komen wonen of werken er verzekerd van dat dit financieel ook kan. Het zorgkantoor zal  de zorg bij ons betalen. Dit betekent ook dat mensen die geen pgb willen aanvragen bij ons kunnen komen wonen of werken.

Nieuwe gezichten op De Stamhoeve

Steeds meer mensen helpen mee om De Stamhoeve op te bouwen. Afgelopen half jaar hebben veel mensen hun steen bijgedragen, zoals  maatschappelijke stagaires,  stagaires van de zmlk-school, vrijwilligers, bestuursleden en last but not least een Kerngroep van mensen die vanuit de kern mee denken en mee bouwen. Zo wordt De Stamhoeve steeds levendiger!

Het ComputerAtelier, een onverwachte wending

Eén van die nieuwe gezichten heeft een bijzonder idee geintroduceerd. Harry is vormgever, maar vooral ook begeleider, ontdekte hij. In eerste instantie hielp hij mij vooral met vormgeverswerk, maar zijn echte wens was om dit samen te gaan doen met mensen met een verstandelijke beperking.  Gaandeweg ontdekten we wat de mogelijkheden hiervan op De Stamhoeve zouden zijn. We realiseerden ons dat veel mensen met een verstandelijke beperking heel graag met computers werken én dat dit een prachtige gelegenheid is om mensen hun bijdrage te laten leveren aan de samenleving. De ontwikkeling van het ComputerAtelier(zoals we het inmiddels noemen) ging ineens heel hard. Harry had 3 Apples, wij hadden nog een kantoorruimte. In twee dagen tijd meldden zich drie deelnemers.

En zo komt het dat er in februari drie mensen gaan starten met computerwerk op De Stamhoeve.  In het ComputerAtelier van De Stamhoeve kunnen ze samen, onder begeleiding van Harry gaan werken aan eenvoudig reclamemateriaal voor met name ideële organisaties. Organisaties die het niet erg vinden dat er in het ComputerAtelier niet gehaast wordt. Zij krijgen dankzij het ComputerAtelier de kans om prachtig promotiemateriaal te krijgen tegen een schappelijke prijs. Maar... eerst gaan de mannen kennismaken met elkaar, met de computer én met De Stamhoeve, want ook voor De Stamhoeve is er nog wat promotie-materiaal nodig.

Wil je nu al kennismaken met Harry zijn vormgeverstalent?
Kijk dan maar eens naar de vernieuwde vormgeving van de site van De Stamhoeve. Een lust voor het oog!

Meedoen op De Stamhoeve

Komend half jaar zijn er weer allerlei gelegenheden om mee te doen met gezellige klusdagen.

16 en 17 maart doen we mee aan de landelijke vrijwilligersdagen NLdoet. Achter de boerderij hebben we sinds 3 weken een prachtige boomgaard, geschonken en geplant door de Stichting Natuur Anders. 24 Biologische bomen, van oud-Hollandse rassen, beloven ons veel appels, peren en pruimen te gaan leveren. Naast deze boomgaard komt een singel met inheemse (en zoveel mogelijk eetbare) bomen en struiken. De Stichting Natuur Anders wil ons weer helpen en heeft al toegezegd de bomen en struiken te schenken. Bij het planten van de singel willen ze graag geholpen worden.

Daarnaast willen we om de boomgaard kippengaas neerzetten en daar weer omheen bessen-, frambozen- en bramenstruiken. 
Vele handen maken licht werk, dus wie helpt ons met deze grote klus?

Je kunt je rechtstreeks aanmelden bij mij via info AT destamhoeve DOT nl, maar je kunt je ook aanmelden via www.nldoet.nl. Wij zorgen voor een gezellige sfeer en lekker eten.

Vrijdag 8 juni en/of zaterdag 9 juni doen we mee met de Landelijke Prokkeldag. Prokkel staat voor Prikkelende Ontmoeting tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking.

We komen graag in contact met organisaties, bedrijven, verenigingen of vrienden, buren etc. die een Prikkelende Klusontmoeting willen aangaan op De Stamhoeve. Potentiële uitdagingen: samen een kippenhok bouwen,een haag planten rondom de moestuin, een nieuwe oprijlaan maken, natuurlijke speeltoestellen bouwen.

Tot slot

Zoals altijd beeindig ik de nieuwsbrief met een mooie gedachte. Dit keer, omdat het een lange nieuwsbrief is, een korte, maar veelomvattende zin uit het boek
"Leren van de mensen in je leven"  van Kay Pollack, de regisseur van de prachtige film "As it is in Heaven"

"Elke ontmoeting met iemand anders, is een gelegenheid om te groeien."

Ik wens je veel groeimomenten!

Een hartelijke groet,
Sylvia Visser.