Nieuwsbrief

Wil je regelmatig op de hoogte gehouden worden van alle ontwikkelingen/initiatieven?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief:

 

  • Nieuwsbrief:

  • * verplicht in te vullen

← Overzicht

Een jaar op De Stamhoeve

Inmiddels is De Stamhoeve een jaar in bedrijf!

Voorzichtig gestart met 3 stagaires, hebben we nu 5 deelnemers, 5 stagaires, 2 begeleiders, 2 logées, 4 vaste vrijwilligers, een Vriendenstichting en een Kernteam. Een groep om trots op te zijn.

Het is prachtig om te zien hoe er op vele manieren groei plaatsvindt. Innerlijk, doordat mensen ontdekken dat ze anderen blij kunnen maken met hun kook- of computerkunsten. Uiterlijk, doordat we steeds meer nieuwe aktiviteiten ontwikkelen waarmee wij een bijdrage leveren aan de samenleving.

Eigen weg

Voor sommigen reeds bekend, voor anderen wellicht nieuws, eind vorig jaar hebben Ronald en ik besloten ieder onze eigen weg te gaan. Ronald en Anner wonen inmiddels in Zwolle, Sytze en ik wonen nog op De Stamhoeve.
Vandaar dat er een andere naam onder de nieuwsbrief staat, nl. Sylvia Willemsen. Ik wil iedereen bedanken die mij gesteund heeft bij het bewandelen van dit nieuwe eigen pad.

Nldoet 2013

Voor de derde keer deden we mee met Nldoet. Een grote groep mensen, waaronder leerlingen van het Carmel-college hielpen één of twee dagen mee op het erf. De kippen/geiten kregen een pad naar hun hok, er staan weer overal violen (althans die stonden er, de geiten vonden ze lekker....), er werden totempalen geschilderd en last but not least: De Stamhoeve heeft haar eigen moestuin. Iedereen bedankt voor de hulp!
Naast de hulp die we kregen hadden we ook een aanbod: Het Stamhoeve Nldoet Repair-Atelier. Omdat we het zonde vinden dat kapotte apparaten zo snel weggegooid worden boden we aan om deze apparaten te repareren. Zo'n twintigtal Raaltenaren gaven daar gehoor aan en kwamen langs met hun kapotte koffiezetapparaat, stofzuiger of  pickup. Rob maakte daar waar mogelijk de mensen weer blij en repareerde vakkundig de vaak erg oude apparaten.

Nieuwe folder

Achter de schermen zijn we druk met nieuw communicatie-materiaal, waaronder een nieuwe folder. Broodnodig met alle nieuwe ontwikkelingen.
We worden daarbij geholpen door het Communicatie-Gilde in Raalte. Deze groep mensen heeft ons toegezegd geheel vrijwillig te willen helpen met het promoten van De Stamhoeve. Een brainstormsessie met als doel "meer bekendheid voor De Stamhoeve" leidde tot bijzondere ideeën, zoals een magazine speciaal voor de gemeente, waarin we laten zien wat de meerwaarde is van De Stamhoeve (dit magazine wordt nu ook gemaakt), een soepkar op de markt (we onderzoeken of dit mogelijk is) en het eerder genoemde Repair-Atelier.

Fietstocht Kleinschalige Zorg Salland 8 juni

8 Juni kan iedereen die wil meedoen aan een bijzondere fietstocht langs verschillende locaties van Kleinschalige Zorg Salland, waaronder De Stamhoeve. Je kunt je eigen route maken, a.d.h.v. een routekaart. Hierdoor wordt de tocht zo lang of zo kort je wil en is meedoen voor iedereen mogelijk. De dag sluit aan bij de Landelijke Prokkeldag. Prokkel staat voor Prikkelende Ontmoetingen (tussen mensen met en zonder beperking - in zoverre die laatste groep bestaat....).
Meedoen? Meld je aan bij mij. Verdere info volgt dan. Het lijkt mij erg leuk als er een flinke groep mensen vanuit De Stamhoeve vertrekt. Welkom!

Cateringteam

Het cateringteam van De Stamhoeve timmert aardig aan de weg. We verzorgen bedrijfslunches en bakken voor een boerderij-winkel in Heeten, nl. de Maathoeve. Nu we ook op woensdag open gaan, kunnen we nog meer mensen verwennen met onze lekkernijen. Kent u locaties waar ze wellicht onze overheerlijke  zoete of hartige taarten willen serveren (denk aan horeca-gelegenheden in onze omgeving) of kent u bedrijven die graag onze pure, smakelijke bedrijfslunches willen ontvangen? Ik hoor het graag. Verder zijn individuele bestellingen ook mogelijk. De mannen van het ComputerAtelier gaan hiervoor een website maken, met bestelmogelijkheid. Heb je nu al een verzoek? Stuur gerust een mail met jouw wens!

Fondsenwerving

De vriendenstichting van De Stamhoeve is bezig met fondsenwerving. Vorig jaar deden we mee aan de Nationale Zorgvernieuwingsprijs met het project:
"Samen koken en samen eten verbroedert". Het plan werd genomineerd, maar won uiteindelijk niet. Wel ontvingen we uitnodigingen van twee fondsen om ons plan in te dienen.  Een goed vertrekpunt.
Op korte termijn hebben we behoefte aan nieuwe materialen om onze catering te upgraden, zodat we de grotere bestellingen professioneel kunnen verwerken. Het gaat o.a. om een professionele mengmachine, maar ook thermometers, nieuwe bakvormen, schorten met opdruk etc. Totale kosten 1.350 euro.  Mocht u willen bijdragen aan onze plannen middels een financieële bijdrage, dan kan dit door een bedrag over te maken op bankrekeningnummer 1088.25.086, t.n.v. Stichting Vrienden van Gasterij De Stamhoeve. Waarvoor heel veel dank!

Logeerweekend

In oktober zijn we gestart met het aanbieden van logeerweekends. We hebben hele leuke weekends gehad met thema's als: "je droomhuis", waarin we hutten bouwden, "uitvindingen" waarin we naar De Spelerij/Uitvinderij gingen én waarin we samen een zelfbedachte uitvinding bouwden, "muziek" waarin we djembe speelden. 
Door omstandigheden gaat één logee stoppen, waardoor we ruimte hebben voor (een) nieuwe logée(s). Heb je belangstelling of ken je iemand die dit wellicht leuk zou vinden? Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Daarnaast wil ik bij deze mensen oproepen die het leuk vinden om iets te komen doen in het logeerweekend. Heb je bijvoorbeeld zelf een passie en wil je die delen met ons? Graag! Dit kan van alles zijn, van muziek maken, tot een zeepkist bouwen, in de natuur zijn, wandelen, knutselen, spelletjes doen, een excursie naar......
Bedenk maar wat jij leuk vindt en wat je graag overbrengt of deelt met anderen. Een podium voor jouw talent of passie. Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

 

Zoals gebruikelijk sluit ik de nieuwsbrief af met een mooie tekst. Deze tekst is van de schrijver Geert Kimpen, een dierbare kennis, die prachtige en inspirerende boeken schrijft (www.geertkimpen.com). Hij heeft deze tekst voor mij, voor De Stamhoeve geschreven. Ik voel me er zeer vereerd door. Maar nog belangrijker, ik wil graag laten zien dat jij  echt het verschil kunt maken. Door die ene steen te verleggen.
En door te zien wie de grootste leermeesters zijn.
 

"Naar mijn idee zijn we op de planeet gekomen om het verschil te maken. Om, zoals Bram Vermeulen het zo prachtig zong, een steen te verleggen op een rivier op aarde. We hebben allemaal een uniek talent, dat niemand anders heeft, waardoor hetgeen wij kunnen bijdragen, door niemand anders dan door ons gedaan kan worden.

Wanneer we dat talent verbinden aan een hoger belang, iets dat onszelf overstijgt, dan krijgen we vleugels. Dan doen we datgene waar we voor hier zijn. Sylvia heeft zo’n plan,  De Stamhoeve. Een plek waar zij haar talent kan inzetten om voor een kleine, zo belangrijke groep mensen het verschil te maken. Om hen werkelijke aandacht te geven, en te laten ontdekken waar zij goed in zijn. In tweerichtingsverkeer. Want het spreekt voor zich dat net mensen, die wij benoemen als zijnde “mensen met een verstandelijke beperking” vaak de grootste leermeesters zijn. Hun beperking wordt vaak gecompenseerd door een wijsheid waarvoor we alleen maar eerbied kunnen hebben". - Geert Kimpen -

Heb het goed!