Nieuwsbrief

Wil je regelmatig op de hoogte gehouden worden van alle ontwikkelingen/initiatieven?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief:

 

  • Nieuwsbrief:

  • * verplicht in te vullen

← Overzicht

Nieuwe gezichten en verhalen

Nieuwe gezichten

De tijd gaat snel. Daar waar ik een half jaar geleden nog benieuwd was wanneer de eerste deelnemer zou komen, zijn er inmiddels 3 deelnemers. En volgende week start er weer een nieuwe deelnemer. 
We doen mooie ontdekkingen, bijvoorbeeld dat onze accomodatie nu al geschikt is voor mensen in rolstoel. En dat er heel veel mogelijkheden zijn voor de jongeren. Ze schrijven teksten, gaan programmeren, bewerken foto's etc. etc.
Dit wisselen ze af met buitenwerken en keukenwerk.
Het komt nu echt op gang! En voor eventuele belangstellenden, er ís nog ruimte op verschillende dagen.
Voor computerwerk met name op woensdag, donderdag en vrijdag. Voor andere werkzaamheden (taarten bakken, catering, tuinieren, klussen) zijn er alle dagen nog mogelijkheden. Voor meer informatie, bekijk de website of neem gerust contact op.

Daarnaast zijn er nu 2 kinderen, die af en toe op woensdagmiddag en zaterdag bij ons komen. Eén van hen riep na een dagje spelen: "Mam, hier heb ik de ruimte!
Er wordt binnen en buiten gespeeld, geknutseld, gebakken en geluierd.

Belangstellenden zijn van harte welkom! Ook logeren behoort tot de mogelijkheden.

 

Hieronder de gezichten van de nieuwe mensen.

Van links naar rechts: Rob, Jeroen, Janine, Hans, Mike en Maarten. WELKOM!

 

 


Nieuwe verhalen


Al die mensen brengen nieuwe verhalen met zich mee.

Hieronder het verhaal van Hans, die vandaag voor de vierde keer stage loopt.

Ik ben Hans en ik ben nu 4 dinsdagen aan het proef lopen. Een soort stage bij de stamhoeve in Raalte en ik ga na de zomervakantie 2 dagen daar werken. Ik vind het heel leuk en gezellig om daar te werken. Bij de stamhoeve werkt er nog een jongen die Mike heet. ik kan heel goed met hem opschieten. Mike is 19 jaar en woont in Nijverdal en ik ben 20 jaar en ik woon in Zwolle. Ik heb 2 weken terug bij de stamhoeve foto s laten zien van de bruiloft. Ik had verteld hoe de bruiloft was.

Vorige week had ik een eMail gestuurd bij de stamhoeve. Ik had vorige week 15 broodjes gesmeerd met boter samen met Mike.

Ik vond het heel leuk en het ging nog heel goed ook. Ik had ook de vaatwasser leeg gehaald en in gepakt. Ik had planten water gegeven. Ik had ook op een computer gekeken bij de stamhoeve wat voor programma s er allemaal opstaan. Mijn hobby s thuis zijn Engels leren op mijn eigen computer en ik zit ook op Hyves en Facebook. Dat is echt een grote leuke hobby van mij. Mijn hobby s op school zijn leuke dingen doen, gym en veel praten met mijn klasgenoten. Ik heb 12 leerlingen in mijn klas op mijn school en de kinderen die bij mij in de bus zitten. Een andere hobby is met mijn buschauffeur veel praten van mijn school op weg naar school en terug. Na de zomervakantie ga ik ook 2 dagen werken op Activiteitencentrum Bloemensteijn in Hattem. Ik heb al plannen met het wonen op mijzelf in de toekomst. Als ik wat ouder ben en het gaat goed met mijn rug en met mijn beugel wil ik graag op de werkdagen op de Stuwwal gaan wonen bij groep Noord. En dan in de weekenden thuis. De Stuwwal dat is een woonvorm plus logeerhuis in Zwolle. Als ik dan ga werken dan ben ik ook 1 dag thuis.

Van Hans.              


Dank je wel Hans voor je mooie introductie!

En omdat er nog heel veel nieuws is, komt er binnenkort nog een nieuwsbrief uit, met als thema Open Dag. De Open Dag is op 14 juli, kan ik al verraden.